Particulieren

Zonne-energie voor particulieren

Sharp Solar: meer dan 50 jaar betrokkenheid bij het milieu
Als een van de eerste zonne-energiespecialisten heeft Sharp sinds 1959 cruciaal pionierswerk verricht op het gebied van industrieel gebruik van zonne-energie. Met haar eigen milieuverantwoordelijkheid in het achterhoofd is Sharp wereldwijd de drijvende kracht achter het onderzoek naar en de ontwikkeling van een intensiever gebruik van zonne-energie.

Satellieten, vuurtorens, openbare gebouwen of woonhuizen, meer dan één op de vier zonnepanelen die wereldwijd zijn geïnstalleerd, is geproduceerd door Sharp. Achter deze enorme productie staan vijf productielocaties in Japan, de Verenigde Staten en Europa, die in 2011 een gecombineerde productiecapaciteit van bijna 1,3 GW hadden.  Hiermee is Sharp een van de grootste spelers wereldwijd op het gebied van zonnecellen. Voor de particuliere woningmarkt is Zon en Licht BV één van de exclusieve leveranciers in de Benelux van de complete Sharp PV kits.


Sharp PV kit

verbetering energie niveauDe Sharp PV Kits zijn complete hoogwaardige zonne-energie systemen die ontworpen zijn met producten van belangrijke Europese leveranciers voorzien van alle veiligheid certificaten. Elke component is geselecteerd op zijn kwaliteit, after-service en efficiëntie. De PV-kits bestaan uit Sharp zonnepanelen, inverter, onderconstructie voor schuindak, AC en DC schakelaars, bekabeling, Kwh opbrengstmeter en veiligheidslabels. De Sharp PV-kits zijn leverbaar in verschillende formaten van 1,5 tot 4.0 kWp. En kunnen in verschillende opstellingen geplaatst worden.

Sharp panelen hebben een 10 jaar productgarantie en een vermogen garantie van 25 jaar. De vermogen garantie garandeert U een minimale vermogen opbrengst van 80% na 25 jaar.

De PV-kit bestaat uit Sharp zonnepanelen met een waarde van 195Wp of 250Wp. De inverter is van het merk Power-one. Afhankelijk van de dak grootte, de oriëntatie en schaduwval kunt U keuze maken van verschillende opstellingen , hierbij kunnen de panelen zowel liggend als staand geplaatst worden. In de productfolder vindt U een overzicht van alle combinaties die mogelijk zijn. Met de duidelijke installatie instructie kunt U zelf of via een installatiebedrijf de installatie laten uitvoeren. Let op!! de AC installatie moet altijd door een gekwalificeerd installatie bedrijf uitgevoerd worden.

verbetering energie niveauZon en Licht BV levert de complete kit op 2 pallets aan. Ook kunnen wij voor u de gehele installatie als erkend PV installatiebedrijf uitvoeren , en voorzien van een officieel PV gecertificeerd installatie label.

 

Hoe maken we de keuze van het systeem

In essentie moet u op de volgende punten letten:

  • Waar moet de PV-installatie komen? Op het dak? Aan de gevel?
  • Hoeveel ruimte heeft u (grootte, oriëntatie en helling van het dak)?
  • Welke panelen wilt u gebruiken?
  • Kunnen de panelen schaduwvrij gemonteerd worden?

De omvang en het vermogen van uw PV systeem hangt af van het beschikbare dakoppervlak, de ligging t.o.v. het zuiden en de schaduwval. Meestal beperkt het ter beschikking staande dakoppervlak het maximaal te installeren PV vermogen.

Optimale opstellingshoek

verbetering energie niveauVoor het dak geldt het volgende: het best volledig in de zon! De zuivere oriëntaties naar het zuiden zijn het best, lichte afwijkingen tussen het zuidoosten en zuidwesten hebben slechts weinig impact op het rendement.

Als vuistregel geldt: hoe sterker een installatie afwijkt van het zuiden, hoe vlakker de panelen gericht moeten zijn. Op daken met een dakhelling tot maximaal 20 graden zijn ook zuivere west- of oost oriëntaties mogelijk Besteed bijzonder aandacht aan het thema schaduwval. Bomen, gebouwen in de buurt, antennes… al door een relatief kleine schaduw kunnen daken die voor het overige optimaal geschikt zijn, niet meer in aanmerking komen. De rendementschatting van goede installaties komen op ongeveer 900kWh/kWp. Alleen verbetering energie niveauoptimaal geplande en professioneel gecontroleerde installaties op toplocaties en met een perfecte techniek behalen constant rendementen van meer dan 1.000 kWh/kWp per jaar.

Mocht de situatie in uw woning anders zijn dan de Sharp PV-kits bieden, bijvoorbeeld bij een plat dak, dan kan er ook maatwerk geleverd offerte aanvragenworden naar de mogelijkheden van de woning. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte


Zon en Licht BV uw zonne-energie systeem leverancier voor :

Schuindak systemen

Voor kleine of grote schuine daken, woning of bedrijf wij bieden een complete oplossing.

Platdak systemen

Zon & Licht plaatst complete zonne-energie systemen op de platte daken van bedrijfshallen

Veld opstelling

Zon & Licht verzorgt het ontwerp, enginering en montage van grote systemen in geheel Europa

Sharp PV kits

Wij leveren complete zonne-energie kits op 2 pallets direct aan huis met of zonder installatie