Bedrijven

Zonne-energie voor bedrijven en instellingen. Stroom is duur, energiebedrijven moeten winst maken en u als verbruiker trekt steeds aan het kortste eind, denkt u. Maar dat klopt niet! Want er is goed nieuws en een eenvoudige oplossing: produceer toch gewoon zelf uw stroom! Deze webpagina toont hoe U dat kunt realiseren, dankzij gevorderde technieken is dat eenvoudiger dan u nu misschien denkt. De weg naar uw eigen kleine energiebedrijf heet zonne-energie. Het enige wat u nodig heeft is een dak, de tijd om een paar technische basisprincipes aan te leren en wat enthousiasme voor het thema. Wie nu overschakelt op zonne-energie, is niet langer afhankelijk van de stijgende energieprijzen, beschermt het milieu, laat de waarde van uw pand stijgen, verbeterd uw bedrijf image en maakt bovendien een kleine winst .

Schakel nu over op zonne-energie. We beloven het: deze investering loont de moeite!


Zonne-energie systemen voor bedrijven

Zon en Licht BV. is gespecialiseerd op gebied van energie besparing advies, en dit om te zetten in een uitgewerkt plan van aanpak voor optimaal rendement. Onze energie inspecteurs bekijken uw pand en komen met een energie besparing advies om uw energielabel te verbeteren. Veelal kan dit door het plaatsen van zonnepanelen op het pand en het vervangen van de verlichting met LED. Tevens wordt er bekeken of er subsidie mogelijkheden zijn voor de plannen. Voor het plaatsen op een plat bedrijfspand wordt er eerst een bouwkundig onderzoek gedaan naar de maximale gewicht belasting. Daarna worden er naar een aantal belangrijke factoren gekeken.

Hoe maken we de keuze van het systeem

In essentie moet u op de volgende punten letten:

  • Waar moet de PV-installatie komen? Op het dak? Aan de gevel?
  • Hoeveel ruimte heeft u (grootte, oriëntatie en helling van het dak)?
  • Welke panelen wilt u gebruiken?
  • Kunnen de panelen schaduwvrij gemonteerd worden?

De omvang en het vermogen van uw PV systeem hangt af van het beschikbare dakoppervlak, de ligging t.o.v. het zuiden en de schaduwval. Meestal beperkt het ter beschikking staande dakoppervlak het maximaal te installeren PV vermogen.

Optimale opstellingshoek

verbetering energie niveauVoor het dak geldt het volgende: het best volledig in de zon! De zuivere oriëntaties naar het zuiden zijn het best, lichte afwijkingen tussen het zuidoosten en zuidwesten hebben slechts weinig impact op het rendement.

Als vuistregel geldt: hoe sterker een installatie afwijkt van het zuiden, hoe vlakker de panelen gericht moeten zijn. Op daken met een dakhelling tot maximaal 20 graden zijn ook zuivere west- of oost oriëntaties mogelijk Besteed bijzonder aandacht aan het thema schaduwval. Bomen, gebouwen in de buurt, antennes, al door een relatief kleine schaduw kunnen daken die voor het overige optimaal geschikt zijn, niet meer in aanmerking komen. De rendementschatting van goede installaties komen op ongeveer 900kWh/kWp. Alleen optimaal geplande en professioneel gecontroleerde installaties op toplocaties en met een perfecte techniek behalen constant rendementen van meer dan 1.000 kWh/kWp per jaar.

Plan van aanpak door Zon en Licht BV

Wat zijn de stappen die onze professionals voor U maken.

  • Is de locatie van uw bedrijf geschikt voor zonne-energie?
  • Wat is de maximale grootte van het systeem?
  • Voor welke subsidies komt U in aanmerking?
  • Wat is uw financieel rendement op het systeem

verbetering energie niveauDe projectmanager van Zon en Licht BV stelt een totaal overzicht voor U op. Er wordt gekeken naar de kosten, de energie opbrengst en het financieel rendement.

Tevens worden alle zaken rond de aanvraag van subsidies en gemeentelijke vergunningen geregeld.

A-merken uit Europa

Zon en Licht BV werkt alleen met top kwaliteit producten. Wij zijn zonnepanelen dealer van het topmerk Sharp, die zijn panelen in Engeland produceert.

Sharp geeft 10 jaar garantie op haar producten en garandeert maar liefst 25 jaar een vermogen opbrengst. Daarnaast leveren wij de omvormers en onderconstructie componenten van Europese leveranciers. Alles om U een optimale kwaliteit en service te kunnen leveren.

verbetering energie niveauZon en Licht BV is een erkend PV installatiebedrijf, en voorziet elk project van een PV gecertificeerd installatie label. Heeft U een schuin of een plat dak beschikbaar voor zonne-energie of zelfs een vrij stuk land! Zon en Licht BV is uw partner op weg naar uw eigen zonne-energie centrale.